Nyfiken på No poo? - Fem nybörjarråd

Kul att du har hittat till det här inlägget! Oavsett om du har läst en hel del om giftiga kemikalier i vår vardag eller bara är nyfiken och vill prova på balsammetoden och/eller No poo i övrigt, är du välkommen hit! 
 
Så, du har nu beslutat dig för att prova på No-poo och kanske undrar lite över var man börjar. För många kan det kännas som att det kan bli för mycket på en gång om man bortser från dem som bara vill prova på BM. Mitt råd till dig då är att; ta det lugnt och ta en sak i sänder. I början är det enklast att börja med t.ex. håret. Annars blir det för många förändringar, för mycket att hålla reda på och då även för mycket att hantera. Så, börja t.ex. med håret, huden eller städningen i hemmet, då blir det också mycket roligare!

Mitt andra råd till dig som nybörjare är att ha tålamod. Bara för att t.ex. en tvättmetod eller en olja funkar jättebra på någon så behöver det inte fungera lika bra på dig. Sen kan det också ta tid för vissa saker att fungera, särskilt i början om du t.ex. avvänjer huden sin vanliga poolotion.

Mitt tredje råd till dig är att fråga om råd. Särskilt på Facebook upplever jag att folk är väldigt hjälpsamma i den här gruppen. En hardcoregrupp finns också, här! Har du mer intima och privata frågor kan du gå med i den slutna gruppen här. För er som inte använder fb finns nopoo.se och förmodligen en hel del bloggar att kika på via nätet. Här har jag (i min andra blogg) lagt upp en hel drös med länkar.  

Mitt fjärde råd är att göra sådant som du mår bra av, men att inte heller ge upp på en gång. T.ex. så bestämde jag mig för att sluta med kortisonsalvor och mjukgörande krämer. Det var hemskt jobbigt i början att hitta något som hjälpte, men det är verkligen värt det nu när jag inte längre behöver de beroendeframkallande och dyra krämerna. Jag hade ändå kvar poosalvorna, ifall det skulle bli för jobbigt att försöka vara utan. Så, våga prova, men spara sådant som du vet fungerar för vissa ändamål ifall det blir outhärdligt. 

Mitt femte råd är att vara källkritisk och inte låta dig luras. Bara för att ett företag påstår använda sig utav naturliga ingredienser, så är inte det ett toppenmärke bara för det. Lättaste sättet att välja ut produkter är att se om de har bra certifikat, vilka som duger är det du som avgör för din egen skull. Sen måste du självklart själv bestämma var du sätter gränserna. Vill du bara skippa mineraloljor och silikoner? Vill du skippa djurtestade produkter? Vill du bara använda dig utav veganska produkter? Vill du bara ha helt ekologiska produkter? Osv. 

Nu har du fått några saker att tänka på, så, nu är det bara att köra igång! 

Har du några andra funderingar, så är det bara att kommentera här
eller mejla skonhetsskafferiet@live.se, jag hjälper gärna till om det är något jag kan göra :) 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0