Deodoranter

Så var det det här med att inte lukta äckligt och inte svettas som en gris. I vanliga deodoranter och antiperspiranter finns det en massa läskiga ingredienser. Bland annat aluminuim som täpper till och håller lukten och svetten borta. Det kan tänkas vara skönt att slippa, men alla gifter då? Var hamnar de? 
  Kroppen är gjord för att svettas ut bakterier och annat, så att låsa in dem i kroppen med andra gifter känns inte särskilt prima, eller hur? 
Däremot kanske man inte har lust att stinka för det och tur är väl då att det finns en massa nopooalternativ!

Hur går man till väga då? Är det krångligt? 
Använd slut på din gamla deo och köp eller gör sedan en ny. Första veckan kommer du att svettas ur all skit som samlats i din kropp. Det kan alltså ta ett tag innan det hela fungerar, men ha tålamod, det är verkligen värt det i slutändan! Billigare, hälsosammare och snällare mot miljön. Om jag utgår från mig själv kan jag berätta att jag inte använder deo så mycket längre, vissa personer blir faktiskt helt luktfria(!) dessutom.
  Däremot kan hormoner i kroppen och så vidare påverka det hela. Kan vara värt att tänka på.  

 
Deodoranter att köpa
Bulldog: Här kan ni läsa mer om den. Innehåller alcohol denat vilket är en uttorkande alkohol, kan vara bra att känna till. Finns på Åhléns och apoteket hjärtat. 
Lush: Har Aromaco och T'eo som funkar med nopoo.
Köp en liten bit, Aromaco räcker superduperlänge. Ha gärna fuktig hud när du ska använda den så river det inte så mycket.  
Rosenserien: Info finns här! Finns på hälsokost. 
Urtekram: Kika här för info. Finns på hälsokost och kan även finnas på större mataffärer.

Deodoranter att göra hemma
Det finns en del recept på deodoranter att själv fixa ihop! På nopoo.se finns flera recept. 
Ingredienserna till dem är superbilliga! Alun kan man köpa på mataffären, finns vid kryddorna. Kokosolja (alltså INTE kokosfettet i silverförpackning, finns dock de som använder det, men det är hemskt raffinerat och vet inte vad) finns också ofta på mataffärer numera (Kung Markatta är ett vanligt märke), annars hos hälsokost. 
  Om ni inte har några gamla förpackningar att ha er deo i finns det att beställa på kosmetikkompaniet. Spray till glasflaska, glasflaskor och andra förpackingar. Själv skulle jag valt glas för hälso- och miljöskäl. Så, sätt fart med experimenterandet! 

Vad använder du då? 
Jag har Aromaco från Lush och använder den två-tre gånger i veckan ibland ännu mer sällan. Dels för att jag inte behöver och dels för att jag inte vill torka ut huden under armarna. Är också lite skeptisk till propylene glycol.     Jag ser alltid till att huden är fuktig/blöt när jag ska använda den.
   Har också Urtekrams Aloe Vera, funkar helt okej på mig. När jag rakat mig brukar jag bara smörja in lite kokosolja för att inte irritera så mycket. 
Nästa gång ska jag nog ordna en egen som liknar Aromaco :) 

Lycka till och som vanligt; kommentera om det dyker upp någon fråga :) 
Ha en fin helg! 
 

Kommentarer
Postat av: hanan

Jag älskar kokosolja och arganolja. Växtoljor är verkligen perfekt för friskt hår. No poo är en perfekt rörelse som är här för att stanna. Ett tecken på den växande gröna trenden.

Svar: Ja, kokosolja är grymt. Har inte provat arganolja ännu. Jadå :) Ja, det kommer mer och mer fram :)
Ida D

2014-02-25 @ 12:24:37
URL: http://bodybazar.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0